Tiffany Van den Broeck

Gezondheidscentrum ALPE

Mechelsesteenweg 494

3020 Herent

Tel: 016 22 00 53

Tiffany Van den Broeck

Klinisch psychologe

 

 

 

 

 

 

 

Al van jongs af aan ben ik geïntrigeerd door het gedrag, de gedachtegang en de gevoelswereld van de mens. Het was me dus al vrij snel duidelijk dat ‘als ik later groot’ zou zijn ik iets met mensen wilde doen. We zijn nu enkele jaren later en dat ‘iets’ heeft vorm gekregen in een Bachelor in de Toegepaste Psychologie. Na het afronden van deze studie voelde ik echter dat ik meer wou leren en nog verder wou groeien en ontwikkelen. Dus besloot ik te starten aan een Master in de Psychologie en me verder te verdiepen in kinderen en jongeren. In deze opleiding heb ik de kans gekregen om stage te lopen op de Medisch-Psychologische Kliniek (UZ Leuven). Hier heb ik zeer boeiende en leerrijke ervaringen kunnen opdoen die me een stevige en brede basis hebben gegeven in het psychologische werkveld. Het heeft me tevens doen inzien dat ik me nog verder wil verdiepen door een therapeutische opleiding te starten in de toekomst. Zo kan ik als persoon en toekomstig psycholoog verder ontwikkelen in het helpen en ondersteunen van kinderen en jongeren. Om een zo goed mogelijke begeleiding te waarborgen en mijn honger naar kennis te stillen, volg ik momenteel een het postgraduaat ‘Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen’ aan de UCLL.

 

Een begeleiding start naar mijn gevoel vanuit het ontwikkelen van een vertrouwensband die ruimte creëert om jezelf te kunnen zijn. Zo kan er een evenwichtige samenwerkingsrelatie tot stand komen waarbinnen we op zoek gaan naar de individuele krachten van elk kind, elke jongere om zo met moeilijkheden en uitdagingen om te kunnen gaan. Om een zo goed mogelijke begeleiding te kunnen bieden, treed ik in overleg met mijn collega’s Stephanie, Sigrid en Jolien bij GC Alpe onder het gedeeld beroepsgeheim.

 

Ervaring met

Individuele problemen van uw kind:

♣Angstproblemen: sociale angst, faalangst, piekeren, …;

♣Gedragsproblemen: ADHD en gedragsstoornissen;

♣Sociale problemen: gebrek aan assertiviteit, tekort aan zelfvertrouwen, moeilijk contact leggen;

♣Ontwikkelingsingsstoornissen: ASS, ADHD;

♣Emotieregulatie: stress, boosheid, verdriet;

♣Studiecoaching voor kinderen en jongeren met en zonder leerstoornissen of ADHD.

 

Opleidingen

♣2017-2018: Postgraduaat oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen (UCLL)

♣2017: Driedaagse Vorming Suicidepreventie

♣2012-2018 (september): Schakelprogramma en Master in de Klinische Psychologie, optie kinderen en jongeren (KUL)

♣2010-2012: Bachelor in de Toegepaste Psychologie, optie klinische psychologie

 

Stage- en werkervaringen

♣2015 – …: Studiecoach bij Rebus, begeleidingen in studiemethodiek, faalangst, coaching, sociale vaardigheidstraining, …

♣2016 (oktober-december): Psychologische ondersteuning op de Leuvense Urgentie Kinderpsychiatrie (LUK, UZ Leuven).

♣2016 (juli-oktober): Zomerpsychologe leefgroepen kortverblijf kinderen en jonge tieners op de Medisch-Psychologische Kliniek (MPK, UZ Leuven)

♣2015 (september) – 2016 (april): Stagiaire – MPK, UZ Leuven – Leefgroepen kortverblijf kinderen en jonge tieners

♣2012 (maart-juni): Stagiaire – PK Alexianen (Tienen), afdeling psychodiagnostiek en middelenafhankelijkheid

♣2011 (februari-maart): Stagiaire – Home Boeckenberg (Deurne), begeleidingstehuis voor geplaatste jongeren uit problematische opvoedingssituaties, jongensgroep van 14 tot 18 jaar.

 

 

Contact

 

Tel: 0489 12 14 47

Mail: tiffany.vandenbroeck@outlook.com