Patiënteninformatie

Gezondheidscentrum ALPE

Mechelsesteenweg 494

3020 Herent

Tel: 016 22 00 53CORONA-VIRUS


Beste patiënten,

Vanaf maandag 25 mei kan u terug ONLINE AFSPRAKEN maken. Om de veiligheid in de praktijk te garanderen, gebeurt dit onder bepaalde voorwaarden.

Bij KOORTS, KORTADEMIGHEID, PIJN OP DE BORST, REUKVERLIES of andere INFECTIEKLACHTEN (spierpijn, vermoeidheid, verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn, geen eetlust of waterige diarree), maakt u GEEN ONLINE afspraak, maar neemt u TELEFONISCH contact op met de praktijk op 016/22.00.53.
Gelieve te bellen tijdens de openingsuren van het secretariaat, tussen 8u en 11u30. Een arts kan u bereiken in de belhalfuurtjes van 8u30 tot 9u én van 14u tot 14u30.

Gelieve indien mogelijk uw eigen MONDMASKER mee te brengen.

Bij het binnenkomen en het verlaten van de praktijk vragen wij uw HANDEN grondig te ONTSMETTEN. Alcoholgel is ter plaatse.

Probeer ALLEEN naar uw consultatie te komen. Indien nodig, maximaal één begeleider per patiënt.

Hou voldoende AFSTAND van andere patiënten in de wachtzaal. Wacht bij droog weer bij voorkeur buiten.


Wij doen al het mogelijke om de praktijk corona-vrij te houden. Wij werken met het nodige beschermingsmateriaal en desinfecteren grondig het hele kabinet tussen elk patiëntencontact. Wij proberen het aantal patiënten in de praktijk zo laag mogelijk te houden. Wij hopen zo dat alle patiënten met elke klacht terug veilig naar onze praktijk kunnen komen.


Wij danken jullie voor jullie begrip en wensen jullie een goede gezondheid toe!
GC Alpe

WRATJES BEVRIEZEN


In corona-tijden is de bevoorrading van vloeibare stikstof tijdelijk stilgevallen. Vanaf 1 juli kunnen jullie terug bij ons terecht voor het bevriezen van wratjes!
GRATIS INHAALVACCINATIE TEGEN MAZZELEN


Mazelen wordt vaak aanzien als een typische kinderziekte.

Ten onrechte, want vooral (jong)volwassenen lopen nog risico om de mazelen te krijgen. Wereldwijd, ook binnen Europa, zijn er mazelenuitbraken.

 

Volwassenen geboren vanaf 1970 die geen mazelen hebben doorgemaakt en geen of slechts 1 vaccin gehad hebben, laten zich best vaccineren. Voor hen is het MBR-vaccin (vaccin tegen mazelen-bof-rubella) gratis. 

 

Vrouwen mogen niet gevaccineerd worden als ze zwanger zijn en na vaccinatie worden ze best niet zwanger binnen de eerste maand.


Meer informatie vind je op https://www.laatjevaccineren.be/mazelen
THERAPEUTENTEAM - KLINISCH PSYCHOLOGEN

De Poolster - www.ttdepoolster.be


Voor psychologische begeleiding kan je terecht bij één van onze psychologen.

Meer informatie vind je bij "Zorgverleners".DIETISTE


Lisette van Loosdrecht is de diëtiste in onze praktijk.

Meer informatie vind je bij "Zorgverleners".AANPASSINGEN BLAUWE ZONE IN HERENT


Vanaf heden zijn er enkele aanpassingen omtrent de blauwe zones in Herent. Om ongemakken te vermijden, vragen wij jullie om uit te kijken naar de verkeersborden met een onderbord parkeerschijf .