Patiënteninformatie

Naar aanleiding van het pensioen van dr Danielle Grouwels, raden wij aan om bij volgende raadplegingen bij een specialist, uw opgegeven huisarts na te kijken. Gelieve één van de vaste artsen, dr Lieve Deturck of dr Nele Van Pee, op te geven als huisarts, zodat de verslagen correct toekomen".


VERTREK JE OP REIS EN HEB JE EEN COVID-TEST NODIG?


Heb je een negatieve coronatest nodig om te reizen naar het buitenland of bij terugkomst? Vanaf 23 JUNI 2021 kan je je laten testen in een van de Leuvense testcentra.


Hoe afspraak maken?

Tot 28 juni: https://leuven.be/maak-afspraak-voor-pcr-test-voor-reizigers

Vanaf 28 juni: www.mijngezondheid.be

Meer informatie: https://leuven.be/testcentra


Waar?
Parking Brabanthal: Brabantlaan 1, 3001 Leuven
Van Dalecollege: Naamsestraat 80, 3000 Leuven (beperkte capaciteit)


Wanneer?
De testcentra zijn elke dag open.
Hou er rekening mee dat de labo’s je test moeten verwerken en het tot 36 uur kan duren voor je het testresultaat krijgt.


Prijs
GRATIS. De federale overheid biedt 2 gratis testen aan voor wie nog niet volledig gevaccineerd is of niet recent ziek was door corona.

Andere testcentra: Brussels AirportCOVID-19 


Wij stellen alles in het werk om de zorg voor jullie gezondheid vlot, veilig en "zo normaal mogelijk" te laten verlopen. 

ONLINE AFSPRAKEN maken kan nog steeds.

Om ieders veiligheid in de praktijk te garanderen, vragen wij jullie rekening te houden met de volgende aandachtspunten.

Bij KOORTS, KORTADEMIGHEID, PIJN OP DE BORST, REUKVERLIES of andere INFECTIEKLACHTEN (spierpijn, vermoeidheid, verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn, geen eetlust of waterige diarree), maakt u GEEN ONLINE afspraak, maar neemt u TELEFONISCH contact op met de praktijk op 016/22.00.53.
Gelieve te bellen tijdens de openingsuren van het secretariaat, tussen 8u en 10u30. Een arts kan u bereiken in de belhalfuurtjes van 8u30 tot 9u én van 14u tot 14u30.

In de praktijk draagt u correct een MONDMASKER.

Bij het binnenkomen en het verlaten van de praktijk vragen wij uw HANDEN grondig te ONTSMETTEN. Alcoholgel is ter plaatse.


GRATIS INHAALVACCINATIE TEGEN MAZZELEN


Mazelen wordt vaak aanzien als een typische kinderziekte.

Ten onrechte, want vooral (jong)volwassenen lopen nog risico om de mazelen te krijgen. Wereldwijd, ook binnen Europa, zijn er mazelenuitbraken.

 

Volwassenen geboren vanaf 1970 die geen mazelen hebben doorgemaakt en geen of slechts 1 vaccin gehad hebben, laten zich best vaccineren. Voor hen is het MBR-vaccin (vaccin tegen mazelen-bof-rubella) gratis. 

 

Vrouwen mogen niet gevaccineerd worden als ze zwanger zijn en na vaccinatie worden ze best niet zwanger binnen de eerste maand.


Meer informatie vind je op https://www.laatjevaccineren.be/mazelen
THERAPEUTENTEAM - KLINISCH PSYCHOLOGEN

De Poolster - www.ttdepoolster.be


Voor psychologische begeleiding kan je terecht bij één van onze psychologen.

Meer informatie vind je bij "Zorgverleners".
DIËTISTE


Lisette van Loosdrecht is de diëtiste in onze praktijk.

Meer informatie vind je bij "Zorgverleners".