Praktische Afspraken

AFSPRAKEN

Afspraken kan u maximaal zelf online inboeken.

Dr. Lieve Deturck is dagelijks aanwezig, behalve op vrijdag. Haar agenda is echter online beperkt beschikbaar. Voor afspraken bij dr. Lieve Deturck kan u bellen op het secretariaat op 016 22 00 53.

Dr. Nele Van Pee is dagelijks aanwezig, behalve op maandag. Haar agenda is zowel online als telefonisch beschikbaar. Om de dag zelf nog afspraken te kunnen aannemen, komen er 's morgens nog vrije afspraaksloten online bij.

Dr. Jan Raes is afwezig op donderdag - Dr. Toon Smeets op dinsdag.


Op donderdagvoormiddag vertoeft verpleegkundige Luk in onze praktijk - hij doet onder andere bloednames, neemt elektrocardiogrammen en longspirometriemetingen af, geeft uitleg over vroegtijdige zorgplanning,.. Als u één van bovenstaande onderzoeken nodig heeft, gebeurt dit preferentieel bij verpleegkundige Luk. De bespreking nadien gebeurt bij een arts. Afspraken bij hem worden telefonisch ingeboekt door een arts tijdens het belhalfuurtje.


Afspraken ná 18u dienen ook telefonisch vastgelegd te worden.


Wij vragen om zo veel mogelijk te bellen tijdens de openingsuren van het secretariaat tussen 8u en 10u30. Maaike zal u dan te woord staan.


Wanneer er online geen afspraken meer beschikbaar zijn en u heeft vandaag nog een arts nodig, aarzel dan niet om ons te bellen. Wij voorzien altijd nog plaats indien nodig.

Wij werken ook met "dagafspraken" - dit zijn online in te boeken afspraken die pas de dag zelf vrijkomen. Dit doen wij om plaats te garanderen voor dringende zaken.


U kan ons dus steeds telefonisch bereiken. Het secretariaat is bemand tussen 8 en 10u30 - idealiter belt u op die momenten. De belhalfuurtjes waarin de artsen opnemen tussen 8u30 en 9u en tussen 14u en 14u30 voor de bespreking van resultaten en vragen blijven behouden.

Twijfelt u of een afspraak nodig is of dat u eventueel kan verder geholpen worden via telefoon? Boek dan een telefonische consultatie in - wij trachten u op het uur van inboeken terug te bellen!


VOOR DRINGENDE GEVALLEN KAN U ONS BEREIKEN TUSSEN 8U EN 18U OP 016 22 00 53.


Aarzel niet ons te contacteren - iedere medische zorg is belangrijk.HUISBEZOEKEN

Graag huisbezoeken aanvragen voor 11u00 op  016/22 00 53.

Deze zijn voorbehouden voor mensen die zich in de totale onmogelijkheid bevinden om zich te verplaatsen.

Dit is de regio waar we huisbezoeken doen.

Naar aanleiding van het pensioen van dr Danielle Grouwels, raden wij aan om bij volgende raadplegingen bij een specialist, uw opgegeven huisarts na te kijken. Gelieve één van de vaste artsen, dr Lieve Deturck of dr Nele Van Pee, op te geven als huisarts, zodat de verslagen correct toekomen".


TELEFOON

Om de raadpleging zo ongestoord mogelijk te laten verlopen, vragen wij om te bellen tijdens de openingsuren van het secretariaat tussen 8u en 10u30. Afspraken kan u ook steeds zelf maken in de online agenda. Huisbezoeken en avondraadplegingen dienen telefonisch aangevraagd te worden; huisbezoeken liefst voor 11u.

Elke werkdag van 8u30 tot 9u en van 14u tot 14u30 kan u één van de artsen telefonisch bereiken tijdens het belmoment. Dit is het moment waarop u bloed- en andere uitslagen kan opvragen of een vraag aan een arts stellen.

Wij zijn doorlopend van 8u tot 18u telefonisch bereikbaar voor dringende medische zaken.

 


Huisbezoeken

Kom naar de praktijk zolang dit mogelijk is: een onderzoek kan veel grondiger gebeuren in onze medische kabinetten.

We kunnen zo ook veel efficiënter werken.


Raadplegingen

Breng steeds uw identiteitskaart, de kids ID of ISI+ kaart mee op consultatie.

Voor een raadpleging reserveren we 15 minuten per persoon. Indien u voorziet meer tijd nodig te hebben, gelieve dat te signaleren bij het maken van de afspraak. Wanneer u met meer dan één persoon komt, maakt u ook voor elke persoon een aparte afspraak.

 

Onderzoeken

Indien u één van de onderstaande onderzoeken wenst te laten gebeuren,

vragen we u een dubbele afspraak aan te vragen, of twee vakjes te reserveren in de online agenda:

  • gynaecologisch onderzoek
  • zwangerschapsonderzoek
  • zevendedagsonderzoek pasgeborene
  • longfunctietest (verpleger)
  • electrocardiogram (verpleger)
  • rook-stop begeleiding
  • psychologisch gesprek
  • invullen van formulieren zoals: levensverzekering, schuldsaldo verzekering, aanvraag voor tegemoetkomimg voor hulp

 

Voorschriften

Er worden geen voorschriften afgeleverd buiten de raadpleging.

We trachten steeds voldoende voorschriften te maken tot een volgend consult.


Bancontact

U kan steeds en bij voorkeur met Bancontact betalen.